Omgaan met beelddenken en beelddenkers

Alles over kenmerken en omgaan met beelddenken en beelddenkers

Weten hoe je omgaat met verschillende leerstijlen begint bij inzicht. Je kunt bij kinderen en volwassenen een test afnemen om erachter te komen of zij aan beelddenken doen of niet. Hier zijn online testen voor, maar ook een spel.

Op het moment dat je weet dat je met één of meerdere beelddenkers te maken hebt, kun je informatie op een andere manier overbrengen. Simpel gezegd: gebruik meer beelden als je iets uitlegt. Stuur je beelddenkende partner een boodschappenlijstje via WhatsApp waarin je foto’s hebt genomen van alle producten die gekocht moeten worden. Versier de kalender van je beelddenkende kind met tekeningen bij elke afspraak.

Er zijn talloze creatieve oplossingen te bedenken waardoor je beter kunt omgaan met beelddenken en beelddenkers. In boeken als De droomdenker en Mijn hoogbegaafde kind & ik vind je begrijpelijke voorbeelden van de denkwereld en mogelijke oplossingen voor beelddenken. We hopen hiermee zoveel mogelijk mensen te inspireren tot een wereld waarin ruimte is voor zowel beeld als taal.