Agenda lezingen & workshops

Wat betekent hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken voor
jouw gezin,
jouw klas,
jouw bedrijf?

2 november
15.00–17.30 uur
Willibrordus Business Centre, Heiloo

Een ticket kost € 17,50 pp. 

 

Programma:
15.00 uur: inloop
15.30 uur: presentatie Droomdenkers en Leren Leren door Suzanne Buis
16.15 uur: introductie Wereldspel en Letterklankstad door Marion van de Coolwijk
16.35 uur: Q&A
17.00 uur: high tea
17.30 uur: afsluiting

 

Reserveer hier je plaats!

Een introductie in deze termen, door Suzanne Buis, auteur van meerdere boeken over hoogbegaafd, hoogsensitief en/of beelddenker zijn. Als ervaringsdeskundige geeft zij op ontspannen wijze verhelderende uitleg. Daarbij gaat het vooral om de sociale aspecten van deze persoonlijkheidskenmerken. Waarom lijkt die collega nooit op te letten tijdens vergaderingen? Waarom zit hij of zij te tekenen? Waarom weet die ene leerling nooit wat de vraag is, die jij als docent stelt? Terwijl hij wel met een heel verhaal komt, dat weinig met het onderwerp te maken lijkt te hebben? En hoe zit dat met je dochter, die soms van het lachen van haar stoel valt, of begint te gillen door een naadje van haar sok?

Suzanne Buis zorgt voor een aangename middag met garantie op enkele eyeopeners voor ouders, leerkrachten en personeelsmanagers.

Volwassenen en kinderen met deze kenmerkende eigenschappen hebben baat bij andere manieren van leren en samenwerken. Innovaties op dit gebied worden oa gedaan door Kind in Beeld. Het Wereldspel maakt internationaal furore als non-verbaal testmiddel. Letterklankstad is een volledig nieuwe methode om leesonderwijs te verbeteren en leesproblemen te verhelpen. De training Leren Leren is toepasbaar op basisscholen, voortgezet onderwijs en in het bedrijfsleven. 

Marion van de Coolwijk geeft een overzicht van wat deze nieuwe methodes voor jou kunnen betekenen.

Tijdens de high tea is er gelegenheid om de trainers en andere deelnemers te spreken.

Presentatie van
‘Mijn hoogbegaafde puber’

13 oktober – VOL
13.00-17.00 uur
Novilo in Utrecht

Suzanne Buis Mijn hoogbegaafde puberDe presentatie van ‘Mijn hoogbegaafde puber’, het ‘inspiratieboek voor ouders van hoogbegaafde jongeren, door Suzanne Buis.

Ook: Erienne van der Veen lanceert haar speelse nieuwe leermethode. Tijl Koenderink vertelt over vernieuwend onderwijs en zijn bevindingen in de Verenigde Staten.

Lizzy-middag

10 oktober
15.30-16.30 uur
De Amsterdamse Boekhandel

Toegang: gratis

Adres: Buitenveldertselaan 170, 1081 AC Amsterdam

Een Lizzy-middag voor de echte fans van deze vrolijke meidenserie!

Kom ook en ontwerp je eigen Lizzy-boek, doe mee aan de quiz en stel al je vragen tijdens de Meet & Greet met Suzanne Buis.