Lezingen en workshops over beelddenken, hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid

Meer kennis leidt tot meer begrip

Heb je gelezen over hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid en beelddenken, op deze site en in onze boeken? Dan wil je misschien je kennis uitbreiden. Het kan ook zijn dat je behoefte hebt om het over deze onderwerpen te hebben met mensen die er zelf mee te maken hebben en die je echt begrijpen. Ervaringsdeskundigen spreken is vaak bijzonder helend.

Wij begrijpen waar je mee te maken hebt: vragen over jezelf en over je gedrag, over dat gevoel ‘anders’ te zijn of niets te begrijpen van wat voor iedereen zo normaal lijkt.

Vol liefs helpt je!

In onze presentaties en workshops zorgen we voor verbinding. Geen moeilijke woorden en ingewikkelde zaken, maar begrijpelijk uitgelegd wat er aan de hand is en wat je kunt doen om jezelf of een ander te helpen. Door er over te praten en oefeningen te doen, kom je zelf tot inzichten die je direct heel veel kunnen helpen. Je hoeft er niet eerst 20 keer voor naar een psycholoog of een studie te volgen: jij bent wie jij bent en degene die daar het snelst iets over kan leren, ben jij. We helpen je.

Vol liefs ziet je graag bij lezingen en workshops

Kijk in de agenda wat de plannen zijn voor de komende tijd.

Wil jij een presentatie of training bij jou op school, kinderdagverblijf of in de bibliotheek?

Neem gerust contact op, vertel ons je wensen en stel je vragen.

Overzicht lezingen en workshops:

Daten?
Lekker zelf weten!

Hilarische fragmenten uit het boek Ik date maar wat leiden tot discussies over kwesties die elke single kent. Hoe kom je in contact met die ene leuke collega? Hoe kun je een ongewenste aanbidder afwimpelen? Wat zeg je tegen die flirterige (getrouwde) buurman en die nieuwsgierige tante, met hun brutale opmerkingen over jouw liefdesleven?

Hier zijn we al geweest

Centrale OBA, Amsterdam
Koekenbier, Alkmaar

Hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken

Suzanne Buis onderstreept met haar interactieve lezingen het belang van herkenning en erkenning en moedigt iedereen aan kennis en ervaringen over hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken te delen.

Hier zijn we al geweest

Centrale OBA, Amsterdam
Suzanne Buis ism met deDNKRS Marianne van Gelder

Boekhandel Feijn, Alkmaar
Suzanne Buis, Nanda Roep (uitgeverij Nanda), Richelle de Deugd (Hobega.nl)

De Boekenwurm, Maastricht
Suzanne Buis i.s.m. Astrid Loontjes (AHA iXi-je)

Arnhem
Suzanne Buis i.s.m. Lisette ter Heerdt (Ter Heerdt Coaching en Advies) en Lonneke Snijder (Start voor talent)

Bibliotheek, Harderwijk
Suzanne Buis i.s.m. Mieke Brons (iQbus) 3 avonden uitverkocht

Vlaardingen
Suzanne Buis i.s.m. met oudervereniging Pharos

Libris Venstra, Amstelveen
Suzanne Buis ism met deDNKRS Marianne van Gelder en Leonieke Boogaard

Workshop
Schrijf je eigen kinderboekenserie

Auteur Suzanne Buis schreef 20 boeken en heel veel verhalen. Hoe doet Suzanne dat, hoe bedenkt ze steeds iets anders? Hoe bedenk je een hoofdpersoon? Waar begint een verhaal, wanneer is het afgelopen? Hoe kies je een onderwerp? Hoe maak je een verhaal spannend? Hoe kies je een goede titel? Hoe maak je meer kans om een schrijfwedstrijd te winnen?

 

De ervaring die Suzanne heeft opgedaan bij het schrijven van kinderboekenseries deelt ze graag. Ze geeft schrijfles op school, vooral in de bovenbouw van de basisschool. Er is ook een speciale cursus voor plusklassen en sponsgroepen. Bibliotheken kunnen Suzanne uitnodigen om de workshop schrijven te komen geven.

Hier zijn we al geweest

Pabo, Alkmaar
Diverse basisscholen (plus-klassen)