schrijven over herinneringen

Tranen van mooite ,

Zelf schrijven over de mooiste herinneringen

Tranen van mooite inspireert om de mooie momenten die je beleeft met je eigen kinderen of leerlingen vast te leggen, er over te schrijven en te illustreren. Dat kan op allerlei manieren, dat blijkt uit deze mooie uitgave. ‘Wat geweldig! Dat moet je opschrijven!’ Nu weet je hóe.

Over droomdenkers
Droomdenkers zijn wijs, grappig, verrassend, nieuwsgierig, ze zijn uitvinders, bedenkers en gedachtenschenkers. Misschien zijn het sterrenkinderen, nieuwetijdskinderen, indigokinderen, kosmische kinderen. Vaak doen ze uitspraken waar volwassenen van genieten. Marissa is ook zo’n ko(s)misch kind. Illustratoren en vormgevers maakten van haar uitspraken een prachtig bladerboek. Om bij na te denken en te grinniken.

De uitgesproken gedachten en beelden van droomdenker Marissa, vastgelegd door haar moeder, auteur Suzanne Buis, kregen op social media veel enthousiaste reacties. Nu is er eindelijk een echt boek!

19,50

 • Heerlijk om te lezen!
  Wat een mooi boek, het was heerlijk om te lezen en ik zal het zeker vaker oppakken. Wat fijn dat Suzanne deze uitspraken van Marissa verzameld heeft, zodat wij er allemaal van kunnen genieten. Ik moest vaak denken aan de uitspraken van mijn eigen zoon. Maar Marissa spant een heerlijke kroon, zij is een wijsneus in het kwadraat. Geweldig om deel uit te mogen maken van wat er in haar hoofd allemaal omgaat!
  Monique Thoonsen, Amsterdam

 • Voeg een beoordeling toe

  Filosofische gesprekjes, grappige opmerkingen en mooie gedachten – zo fijn om op te schrijven en te bewaren voor later!

  Tranen van mooite dient als inspiratie voor je eigen herinneringenboek. Zodat je over al die bijzondere uitspraken van je kind kunt schrijven en ze niet meer hoeft te onthouden. Want je weet hoe dat gaat: de eeste van die heerlijke prietpraat, bijzondere vragen en grappige opmerkingen vergeet je alweer veel te snel.

  Tranen van mooite is een heerlijk boek om aan elkaar voor te lezen, om als inspiratie te gebruiken en om zelf een (dag)boek bij te houden. Dan kun je je kind later ook zo’n waardevol boek cadeau doen!

  Vrolijk (dro)omdenken

  Marissa (5) heeft nog hele verhalen tijdens haar badje. Bij het afdrogen, gewikkeld in een grote handdoek, stopt ze ineens met babbelen, legt haar handjes om mijn gezicht en vraagt: ‘Wat is er mama? Je hebt tranen.’ Ik glimlach. ‘Ik vind je zo mooi’. Ze straalt. ‘O, dus het zijn tranen van mooite!’

  De held van het verhaal, Marissa, werd uiteraard betrokken bij de totstandkoming van het boek. ‘Dan zaten we acht professionals om de tafel… Echt leuk en bijzonder om samen te doen. Alleen bij het nakijken van de teksten schoot het niet op; ze lag geregeld in een deuk van het lachen – om haar eigen grappen dus.’
  ‘Het is best lastig om dit boek ‘eventjes’ te lezen. Je wilt eigenlijk steeds nog één pagina, en dan is die ook weer zo leuk. Zo leg je dat boek dus niet weg,’ aldus een lezers.

  De uitgesproken gedachten en beelden van droomdenker Marissa, vastgelegd door haar moeder, auteur Suzanne Buis, kregen op social media veel enthousiaste reacties. Nu is er eindelijk een echt boek! Vind je het leuk om te kijken hoe Marissa en Suzanne voorlezen uit Tranen van mooite? Bekijk hier een van de clipjes van Tranen van mooite op YouTube

  Afmetingen 153 x 167 x 22 cm