10+ toptips: Schrijven over kinderen ,

‘Dat moet je opschrijven!’ Leuk, maar HOE?

5 APRIL, LIMMEN
Leer schrijven over kinderlogica, gekke woorden, verhaspelingen, leuke gesprekjes, bijzondere uitspraken. Een praktische workshop waarin je ook nog eens ontdekt waarom het zo veel kan betekenen om over je kinderen te leren schrijven.

Suzanne Buis maakte Tranen van mooite als inspirerende verzameling uitspraken en gesprekjes, zoals erg veel ouders, grootouders en leerkrachten dat graag zouden doen. Het verdiept je band, het vergroot het wederzijds begrip en het creëert bij heel veel (drukke) kinderen rust: er wordt écht geluisterd!

De kracht van het schrijven zit ‘m in de specifieke aandacht.

En dit kun je leren bij deze workshop.
Lees verder bij >Beschrijving< hieronder

35,00

8 op voorraad

 • Boekrecensie; Tranen van Mooite van Marissa & Suzanne Buis.

  Suzanne Buis, mede Mensaal, heeft in een heel korte tijd twee boeken uitgebracht met haar eigen uitgeverij, https://www.volliefs.nl. Het eerste boek is ‘de Droomdenker’. Hier is in de vorige MB een recensie over geschreven door Elise Hofhuis. Het tweede boek, wat kort daarna is uitgekomen, is ‘Tranen van Mooite’. Een heel mooi boek. Het ziet er mooi uit, maar het is vooral mooi van binnen, heel liefdevol ook. Er zitten ontroerende, sterke en grappige anekdotes in, die Suzanne in de afgelopen 12 jaar heeft bijgehouden van haar dochter Marissa. Ze noemt het zelf ‘vrolijk (dro)omdenken’.

  Wanneer je de uitspraken en verhaaltjes van Marissa leest, dan zie je haar als het ware groeien van een klein meisje tot een wat minder klein meisje tot een dametje in spé. Maar tegelijkertijd hoor je ook dat ze heel erg hetzelfde blijft, of beter gezegd: zichzelf blijft. Ze blijft scherp in haar opmerkingen, ze blijft logisch redeneren, ze blijft die heerlijke humor houden.

  Het boekje is heel mooi vormgegeven. De anekdotes lijken er veelal ingeplakt te zijn. En de manier waarop het is onderverdeeld, niet van jong naar oud maar veel speelser en toch ook vaak logischer, leest heel aangenaam. Als je dit boek leest, is het net alsof je even meeleeft aan hun keukentafel.
  Waar ik ook erg van heb genoten, is dat ik er zoveel van herken in het opgroeien van ons eigen kind. De hoeveelheid vragen die nooit lijkt te stoppen. De vaak filosofische vragen. De humor. De grap van dat jouw reactie als ouder het kind soms weer anders aan het denken zet, niet altijd zoals jij bedoeld had overigens, maar ook dat de reactie en de gedachten van jouw kind jou als ouder weer anders aan het denken kunnen zetten.

  Dit boek lezend realiseerde ik me hoe blij ik ben dat ook ik heel veel van die geweldige dingen opschrijf die ons kind zegt en doet. Dat zou ik ook iedereen willen aanraden om te gaan / blijven doen. Het is toch een cadeau als je die uitspraken op wat voor een manier dan ook kunt bundelen voor je eigen kind. Misschien niet zo mooi als Suzanne dat heeft kunnen doen, maar ik denk wel dat iedereen die de uitspraken van zijn kind kan bundelen dat doet met Tranen van Mooite!

 • Voeg een beoordeling toe

  ‘Dat moet je opschrijven!’ Leuk, maar HOE?

  5 APRIL, LIMMEN
  Leer schrijven over kinderen, hun vragen, kinderlogica, gekke woorden, verhaspelingen, leuke gesprekjes, bijzondere uitspraken. Een praktische workshop waarin je ook nog eens ontdekt waarom het zo veel kan betekenen om over je kinderen te leren schrijven.

  Het noteren van de uitspraken en het leren onthouden van mooie opmerkingen, maakt dat je steeds meer leert over de gedachtengang van je (klein)kinderen of leerlingen. Het verdiept je band, het vergroot het wederzijds begrip en het creëert bij heel veel (drukke) kinderen rust: er wordt écht geluisterd!
  Suzanne Buis maakte Tranen van mooite als inspirerende verzameling uitspraken en gesprekjes, zoals erg veel ouders, grootouders en leerkrachten dat graag zouden doen.

  De kracht zit ‘m in de aandacht

  Een goed verslag is kort en krachtig. Je hebt daarvoor wat praktische vaardigheden nodig en kennis over hoe je hier specifieke aandacht voor ontwikkelt. En dit kun je leren bij deze workshop. Geschikt voor ouders, grootouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, kindercoaches, kinderpsychologen, leidsters van bso, kinderdagverblijven, jeugdzorg, zorginstellingen, kinderziekenhuizen…

  >> Instellingen kunnen deze workshop ook in company laten geven door Suzanne Buis. Mail kantoor@suzannebuis.nl voor een training op maat.<<

  Je leert hoe je met minder tijd en moeite een beter verslag schrijft.

  Hoe onthoud je wat er gezegd wordt? Ook in de drukte van een volle klas, spitsuur tijdens het eten maken, tijdens gym of op de speelplaats?
  Hoe schrijf je het zo op als het gezegd is? Welke vormen zijn er?

  Hoe kun je de uitspraken handig bewaren?

  Wat zijn de mogelijkheden om het te bundelen? Hoe maak je er een mooi boek van?

  Wat zijn de voordelen van het opschrijven van uitspraken van kinderen?

  Wat zijn de effecten van deze aandacht op de kinderen en op jezelf?

  Maak een bijzondere herinnering

  Voor kinderen is het prettig als volwassenen steeds beter leren luisteren en onthouden wat ze te zeggen hebben. Noteren werkt. En intussen maak je een prachtig document voor later!

  Praktisch

  5 APRIL 2019
  Limmen (onder Alkmaar, tussen Heiloo en Castricum)
  Inloop: 15 uur
  Start 15.30 uur
  Einde: 17.00 uur
  € 35 inclusief koffie en thee.
  Gezellige locatie, klein groepje, gratis parkeren voor de deur.

  Andere suggesties…