Suzanne Buis Mijn hoogbegaafde puber

Mijn hoogbegaafde puber ,

Hoogbegaafde puber wil vrijheid, ruimte én begeleiding

Hoogbegaafde tieners, hun ouders, leerkrachten en onderzoekers zijn het eens over wat er nodig is voor een prettige puberteit: loslaten en goed contact houden. Hoe doen zij dat? En hoe kun jij dit toepassen als ouder van een hoogbegaafde puber?

Dit boek geeft antwoord op vragen als:
– Waarom heeft mijn puber zoveel zorgen?
– Hoe weet ik wat er omgaat in mijn hoogbegaafde puber?
– Waarom hadden sommige hoogbegaafden een prima puberteit – en hoe?
– Hoe bereiken wij samen een leefbare puberteit?

Lees inspirerende, openhartige verhalen. Doe inzichten en ideeën op.
Lees dit boek en beleef met meer vertrouwen deze bijzondere fase in het leven van jouw hoogbegaafde puber.

Meer horen? De auteur Suzanne Buis geeft presentaties, ook op locatie.
Meer lezen? Scroll naar beneden of klik naar de blogs.

20,95

3 reviews for Mijn hoogbegaafde puber

 • Heerlijk boek! Ik ben geen lezer, maar de manier waarop dit boek geschreven is blijf je lezen. Voor ouders van hoogbegaafde pubers een boek vol inspiratie en tips om direkt toe te passen.

 • Aanrader
  moedervanhbkinderen 12 november 2018
  Ik raad dit product aan
  Aanrader voor ouders, docenten en begeleiders van hoogbegaafde pubers en voor pubers zelf!
  Het geeft, ook al ben je goed ingelezen over het onderwerp, toch nieuwe inzichten. Fijn voor pubers ook om over hoogbegaafde leeftijdsgenoten te lezen!

 • Recensie van NBD Biblion
  De hoogbegaafde (kinderboekschrijfster) Suzanne Buis (1973) komt nu met een waardevol inspiratieboek voor ouders van hoogbegaafde jongeren. Het eerste deel gaat over de vraag hoe contact met pubers te krijgen en te houden. Daarvoor komen pubers en ouders aan het woord.
  Deel twee bevat interviews met succesvolle, uitzonderlijk hoogbegaafde ex-pubers.
  In het derde deel komen deskundigen aan het woord over bijvoorbeeld methodes die wel werken bij hoogbegaafde kinderen. Of: verrijking voor signalering?
  Als afsluiting worden (inspiratie)bronnen en interessante websites geboden. De bijlagen handelen over het internationaal verdrag inzake de Rechten van het Kind en de gezaghebbende maar nogal onbekende Verklaring van Salamanca van de Unesco. Een zeer waardevolle publicatie met antwoorden op nagenoeg alle vragen uit de praktijk waar ouders van hoogbegaafde pubers en leerkrachten mee geconfronteerd kunnen worden. Aanvullend op de vele publicaties over hoogbegaafdheid blinkt dit nuttige en mooi vormgegeven werk uit doordat het geheel vanuit de praktijk is geschreven. Met een verwijzing naar websites.

  Drs. Ben Daeter

 • Voeg een beoordeling toe

  Je hoogbegaafde puber begeleiden: hoe doe je dat?

  Pubers, ouders, leerkrachten en onderzoekers zijn het er in dit boek vol persoonlijke verhalen over eens wat er nodig is: loslaten& goed contact houden. Tegenstrijdig?

  De puberteit is een periode vol dillema’s. Jongeren willen van alles, maar mogen nog zoveel niet. Hun ontwikkeling komt dichter bij zichzelf te liggen, maar hun wereld wordt groter.

  Zeker hoogbegaafde kinderen nemen veel zaken waar. Wat is er veel onlogisch, zo slecht geregeld in de wereld, wat een onrecht, wat een ellende, wie gaat er nu eens iets óplossen?! Daarbij komen grote denkprocessen op gang, waarbij soms alle energie uit het lichaam verdwijnt. Dit wordt door leerkrachten en ouders vaak gezien als ongemotiveerd, niet bereid mee te werken. In ernstige gevallen leidt het tot depressies of hevige ruzies.

  Meer kans op eenzaamheid

  Hoogbegaafde kinderen komen vaak op een ander moment in de fysieke puberteit. Veel eerder, of het lijkt juist alsof er nauwelijks iets gebeurt, terwijl leeftijdsgenoten aan alle kanten groeien.
  Deze kinderen hebben al (vaak negatieve) ervaringen met anders zijn dan de rest en kunnen zich eenzaam voelen met hun zorgen. Dit is niet eenvoudig onder woorden te brengen, dus op de vraag ‘wat is er?’ komt vaak een afwijzing.
  Het gaat om zo’n 3 of 4 jaar, maar zit je er (als puber of ouder) middenin, dan lijkt deze periode eeuwigdurend.

  Dit boek geeft antwoord op vragen als

  – waarom doet mijn puber zo … sloom/brutaal/chaotisch/alsof alles en iedereen volstrekt belachelijk is?
  – hoe weet ik wat er omgaat in mijn hoogbegaafde puber?
  – wat kan ik doen om hem of haar te begeleiden?

  – wat maakt dat sommige hoogbegaafden juist een prima puberteit hadden?

  – hoe kunnen wij dat samen bereiken?

  Lees inspirerende, openhartige verhalen over twijfels en oplossingen, doe ideeën op en krijg goede moed voor deze bijzondere fase in het leven van jouw hoogbegaafde puber.

   

  Afmetingen 24 × 17 × 2 cm