cartoon, dokter, moeder, zoon, hoogbegaafdheid

Mijn hoogbegaafde kind & ik

In ‘Mijn hoogbegaafde kind en ik’ vertellen ouders over hun zeer intelligente kind, over verwarring, verdriet en onbegrip op school en in de omgeving. Met tips van 42 deskundigen, een checklist en aanbevolen boeken over hoogbegaafdheid.

Op Facebook postte uitgeefster Nanda Roep hoe geschokt ze was toen bleek dat haar dochter meer-/hoger begaafd was. Zij scoorde op dat moment namelijk ónder vmbo. Nanda’s collega Suzanne Buis reageerde. Zij weet haar hele leven al dat ze hoogbegaafd is, maar er is nooit richting aan gegeven. Samen besloten ze: hier moet een boek van komen.

17,95

Schrijf de eerste beoordeling over “Mijn hoogbegaafde kind & ik”

Mijn hoogbegaafde kind & ik geeft steun en herkenning

‘Wat zegt u? Is mijn kind hoogbegaafd?!’

Voor Mijn hoogbegaafde kind & ik interviewde Suzanne Buis ouders die tot hun schrik hoogbegaafde kinderen blijken te hebben. Het zijn openhartige, soms schrijnende verhalen geworden over moeilijkheden met dochter of zoon. Er is geworstel met school, met eigen gevoelens. Het kan je flink van je stuk brengen, deze confrontatie met een kant van je kind die altijd onzichtbaar (of genegeerd?) is geweest. Ook voor hoogbegaafde ouders kan het als een verrassing komen.

Misschien heeft je kind helemaal geen specifiek, opvallend talent en stelt hij alleen lastige vragen, zit als een zombie te gamen, kan er geen lachje meer van af, gaat hij overal tegenin en wil hij niet meer naar school. Hoezo slim?

Twijfels over hoogbegaafd zijn

Dit boek biedt herkenning en troost, want de ouders zijn openhartig over hun twijfels. In veel gevallen blijken de ouders zelf ook hoogbegaafd te zijn, nu ze het checken omdat ze het van hun kinderen weten. Als dan ook het besef komt dat bij hoogbegaafdheid ook hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit hoort, dan komt dat soms als een bliksemschicht binnen. Dit zet een heel leven achteraf in een ander licht. Frustraties en eenzaamheid kunnen ineens omhoog komen wanneer blijkt ‘dus ik wás niet gek!’
Lees in Mijn hoogbegaafde kind en ik hoe deze ouders hier mee om zijn gegaan.

De verhalen in het boek zijn ontroerend, soms zelfs hartverscheurend. Toch is er altijd gezocht naar positieve kanten, naar hoop en naar oplossingen die bleken te werken. Het zijn heel diverse oplossingen die zorgden voor verbetering in deze gezinnen met gevoelige kinderen. Laat je inspireren door deze diverse gezinnen en verschillende ouders, zoals hoogopgeleide ceo’s, een Afrikaans gezin, een Aziatische moeder met een samengesteld gezin, een stel dat juist de stad uit ging en een alleenstaande moeder die het halve land door trok voor een goede school voor haar zoon.

Dit boek helpt bij vragen en twijfels over hoogbegaafdheid

Hoe kom ik er achter of mijn kind hoogbegaafd is?
Hoe kan ik het onderwerp hoogbegaafdheid bespreken met mijn kind, met school, met familie en vrienden? Of kunnen we maar beter niet praten over hoogbegaafdheid?
Wat wordt er van mij als ouder verwacht, als je een hoogbegaafd kind blijkt te hebben?
Hoe ga ik om met de vooroordelen over hoogbegaafdheid?
Ben ik ook zo’n opscheppende ouder die wil dat zijn kind hoogbegaafd is?

Hoe hebben andere ouders dit ervaren?!

In Mijn hoogbegaafde kind en ik lees je over dertien gezinnen met hoogbegaafde kinderen.
Met veel praktische tips van hoogbegaafdheidsdeskundigen en -coaches.
Het is de beste start voor als je net met hoogbegaafdheid te maken krijgt, het is de beste troost als je al een tijdje met het onderwerp worstelt.

Presentaties en workshops over hoogbegaafdheid

Sinds de boeklancering in juni 2014 geeft Suzanne lezingen en workshops over hoogbegaafdheid in het land, in samenwerking met regionale deskundigen en coaches. Wil je een workshop of lezing bijwonen of boeken op jouw school of in de bibliotheek?

Lezing bijwonen

Lezing boeken

Afmetingen 21 x 17 x 3 cm