Uit­ver­kocht

De domste thuis, Moeder in een hoogbegaafd gezin

Linda van der Klooster schreef voor J/M voor Ouders over het leven in een gezin met hoogbegaafde kinderen. Haar openhartige en soms pijnlijk eerlijke observaties zullen bij veel ouders van uitzonderlijk hoogbegaafde kinderen een grote opluchting zijn: er zijn meer ouders die af en toe gillend gek worden en ernstig aan zichzelf twijfelen bij al die oneindige discussies, de onmogelijke strijd die er lijkt te zijn en het altijd maar zoeken naar de gebruiksaanwijzing van dit kind. Voor jezelf als ouder, maar zeker ook om hem te kunnen ‘vertalen’ voor school, familie en vrienden.
Deze bundel leest makkelijk en snel, voor een lach, een traan, en vaak even slikken.

17,95

Uitverkocht

‘Mijn kind is vast hoogbegaafd, want hij haalt slechte cijfers en misdraagt zich in de klas.’

Linda van der Klooster vond ouders van hoogbegaafde kinderen altijd uitslovers. Toen bleek haar eigen kind hoogbegaafd te zijn. Heron werd op 8-jarige leeftijd door een psycholoog onderzocht omdat hij zich thuis en op school misdroeg. Hij werd getest op diverse gedragsstoornissen. De uitslag was: hoogbegaafd en verder niets. Zelfs niet een klein stoornisje. Nadat Heron overstapte naar een speciale school voor hoogbegaafde kinderen ging het beter met hem.

De domste thuis

In haar columns, die gebundeld zijn in De domste thuis, vertelt Linda openhartig en eerlijk over de opvoeding van hoogbegaafde kinderen en rekent ze af met de vooroordelen die er heersen over hoogbegaafdheid, ook bij haarzelf. Herkenbaar voor (groot)ouders van hoogbegaafde kinderen en interessant voor leerkrachten en anderen die beroepshalve te maken hebben met hoogbegaafde leerlingen.

Over de auteur

Linda van der Klooster (voor kenners: VIQ 127 / PIQ 104) werkt als freelance journalist. Ze schrijft artikelen en blogs en maakt (bedrijfs)films. Ook is ze in te huren als spreker.
Linda is de moeder van Heron en zijn zusje Ilse, die beiden hoogbegaafd bleken te zijn, allebei op een heel andere manier. Ze is getrouwd met Robert die ook hoogbegaafd is. Dat maakt haar officieel de domste thuis. Toch weet ze zich in het dagelijks leven goed te redden en begrijpt ze, in tegenstelling tot wat Heron beweert, wel degelijk alle grapjes.

Productspecificaties

Inhoud
Taal
Nederlandstalig
Bindwijze
Paperback
Verschijningsdatum
februari 2018
Druk
1
Afmetingen
21 x 14,8 x 2 cm
Aantal pagina’s
216 pagina’s
Illustraties
Met illustraties
ISBN13
9789402173536

Betrokkenen
Auteur
Linda van der Klooster
Illustrator
Robert van der Klooster
Uitgever tweede druk
Brave New Books