Blogs over beelddenken, hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid

Artikelen, blogs en vlogs van ervaren beelddenkers, hoogbegaafden en hooggevoelige kinderen en volwassenen.

 

Om je in te herkennen. En om tips en inspiratie op te doen.

Wat zijn de nadelen van beelddenken, hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid?

Deze bijzondere eigenschappen kunnen een zegen zijn voor kunstenaars, zelfstandig ondernemers, uitvinders, reclamemakers en vele anderen die hun ‘roeping’ hebben gevonden. Maar als je nog niet zo ver bent, kan het soms best lastig zijn.

Hoe maak je deze bijzonderheden fijn en leuk, in plaats van ingewikkeld en misschien wel lastig? Wat ‘helpt’ bij beelddenken? Hoe ga je om met hoogbegaafdheid? Wat maakt hooggevoeligheid wat makkelijker? In de boeken van Vol liefs vind je herkenbare situaties, waardoor je je als gevoelige, beelddenkende en/of hoogbegaafde lezer herkent. In deze blogs en vlogs hopen we je verder te inspireren en je het gevoel te geven: je bent lang niet zo raar als sommige mensen je willen doen geloven! ‘Wij’ zijn met velen en we genieten graag van de leuke kanten. Vol liefs <3

Ongeloof en onvriendelijke omgeving

En misschien wel nog belangrijker: hoe ga je om met mensen die daar weinig van begrijpen? Hoe ga je om met mensen die beelddenken, hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid maar onzin vinden, of een hype, of opschepperij? Dat kan erg pijnlijk zijn. Wanneer je twijfelt over openhartig zijn, of jezelf of je kind maar liever beschermen, dan kan het helpen om te lezen over de ervaringen van anderen.

Laat je inspireren over beelddenken, hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid!

En we laten ons ook graag inspireren! Heb je tips voor leuke filmpjes of mooie artikelen? Schrijf jij over deze thema’s? Heb je een aanvulling op een van onze artikelen of boeken, of wil je jouw recensie met ons delen? We horen graag van je. Je kunt ons bereiken via de contactpagina.