Jongeren leren ondernemen 11 februari 2020

Snelle pubers: verdien je eigen geld!

LIMMEN – Op vrijdag 28 februari geeft Chris Veldt, een 28-jarige ondernemer uit Castricum, een workshop voor jonge ondernemers bij Droomdenkers Talentcentrum in Limmen.

Chris is de eigenaar van Spotter Coffee en heeft veel geleerd van andere ondernemers, seminars bijgewoond en workshops bezocht. Hij verzorgt gastcolleges op scholen, waarbij hij ook enthousiast deelt wat hij leerde als reiziger en muzikant.

Motivatie

Suzanne Buis, eigenaar van Droomdenkers Talentcentrum, schrijft over hoe jongeren gemotiveerd kunnen worden en ze geeft coaching en trainingen om jongeren actief te leren leren. Suzanne: ‘Ouders komen bij coaching vaak met de vraag hoe hun pubers gemotiveerd kunnen worden. Eén van de beste manieren is zorgen dat jongeren iets doen waarbij ze positief resultaat zien van hun inzet. Het liefst in projecten waar eigenwijsheid een pluspunt is. Een eigen bedrijf opzetten, of onderzoeken wat de mogelijkheden zijn, is een fantastische manier om executieve vaardigheden te trainen. Het plezier hierbij heeft weer gunstig effect op de houding van jongeren op school en thuis.’

Hoe start je een bedrijf?

Ook op social media is te zien dat veel jongeren belangstelling hebben voor ondernemen. Alleen de meeste jonge ondernemers weten niet waar ze moeten beginnen.
Chris: ‘Hoe moet ik dat qua financiën doen? Loop ik veel risico? Wat als het niet lukt? Heb ik er wel genoeg tijd voor? Hoe werkt dat met de Kamer van Koophandel? Ik wil ondernemen, maar waarom heb ik geen goed idee? Dit zijn vragen die in je opkomen als je aan ondernemen denkt. Maar geen paniek! Tijdens de workshop wordt alles duidelijk voor je uitgelegd. Dus ben je 18 jaar of jonger en geïnteresseerd in ondernemen? Of ken je een jonge ondernemer in spe die nieuwsgierig is naar het ondernemerschap? Dan is deze workshop wat jij zoekt!’

Brainstormen en netwerken

De workshop bestaat onder andere uit waardevolle informatie, brainstormsessies, er wordt fictief een bedrijf opgezet. Uiteraard kunnen er ook vragen gesteld worden. Er is een pooltafel aanwezig en er is natuurlijk kans om te oefenen in netwerken.

Droom niet alleen, maar plan je dromen in.

Plan

Meld je meteen aan.
Datum: Vrijdag 28 februari 2020 om 19:00 uur tot 21:00 uur
Kosten: € 25
Locatie: Droomdenkers Talentcentrum, Schipperslaan 13 in Limmen

Aanmelden kan via kantoor@suzannebuis.nl of boek hier direct jouw plek