Inzicht, tips, begrip: de Studiedag Leren Leren geeft jongeren meer zelfvertrouwen 1 december 2019

In het Droomdenkers Talentcentrum worden geregeld studiedagen gegeven voor leerlingen van de middelbare school. Jens was een van de eerste deelnemers toen het Droomdenkers Talentcentrum opende.
Een mooi bericht van zijn enthousiaste moeder, over de Studiedag Leren Leren voor voortgezet onderwijs.

Zelf uitdokteren
“Mijn snelle denker, gevoelige en bescheiden puber van 14 gaat VWO4 misschien niet halen. Dus voor zijn laatste toetsweek bij Droomdenkers nog een training gevolgd. Zonder tegenstribbelen wilde en ging hij??? Hij besefte dat dit hem misschien wel kon helpen.
Hij vond het erg leerzaam en interessant om inzicht te krijgen in hoe je brains werken en hoe verschillend je kunt zijn in leren. Suzanne gaf veel handvatten in manieren van leren, nadat de deelnemers zelf hadden uitgedokterd hoe ze leerden (of niet).
Helaas… Jens heeft het niet gered, gaat naar Havo4.

Zelfverzekerder
Toch 17 augustus weer de training gevolgd. Hij vond het erg fijn om alles nog een keer te horen, het blijft nu nog beter hangen. De eerste keer ben je nog zo zenuwachtig voor wat er komen gaat.
Hij lijkt nu zelfverzekerder, omdat hij nu de handvatten heeft om te leren.
Buiten het leren leren merkte hij dat iedereen elkaar begreep, en ook vooral Suzanne je heel snel door heeft en je daardoor beter kan helpen.

Humor
En ook wij als ouders krijgen elke keer duidelijk te horen van zowel Suzanne als de kinderen wat ze die dag hebben gedaan en geleerd.
En het enthousiasme van Suzanne werkt aanstekelijk, is ontspannend en vol humor!! Ook fijn voor de kinderen!
Suzanne super bedankt voor je tijd en energie en je ziet ons vast nog een keer langs komen. Ik heb ook nog een dochter die wel wat power kan gebruiken!!”

Ook meedoen?
Is zo’n dag Leren Leren ook iets voor jouw zoon en/of dochter?
Meedoen kan op

vrijdag 3 januari

vrijdag 24 januari

zaterdag 29 februari

Of neem contact op over individuele trainingen of een training op de school van jouw kind.