Droomdenkers Talentcentrum helpt bij ontspannen leren 2 mei 2019

LIMMEN – Leren ontspannen en ontspannen leren: daarbij helpt het Droomdenkers Talentcentrum. Hoogsensitieve beelddenkers, hoogbegaafde kinderen, hun ouders en leerkrachten kunnen er terecht voor informatie en begeleiding.

De coaches die aan het centrum zijn verbonden zijn gespecialiseerd in coaching van kinderen op verschillende thema’s. Ze zijn ook ervaringsdeskundig en allebei moeder van kinderen met verschillende vormen van ontwikkelingsvoorsprong, creatieve begaafdheid, dyslexie, adhd, sensorisch motorische ontwikkelingsproblemen, fascinerende executieve vaardigheden.

Kom het Droomdenkers Talentcentrum zelf ervaren:

Boek jouw plek voor een training of een prettig gesprek!

 

Begripvol gesprek

De locatie is ruim, verdeeld over twee verdiepingen: een speelruimte waarin ook de presentaties voor groter publiek gehouden worden, en een ruime ‘woonkamer’ voor workshops, trainingen en persoonlijke gesprekken. De speelse gezelligheid en een gesprek waarin zowel ouder als kind zich begrepen voelt, maken een bezoek aan het centrum ontspannend.

Liever lokaal

Oprichter van het centrum is Suzanne Buis. Ze geeft landelijk presentaties over het begeleiden van hoogbegaafde kinderen, bij ouderverenigingen, aan schoolbesturen en in bibliotheken. Buis: ‘Het Droomdenkers Talentcentrum is sneller ontstaan dan verwacht. Maar dat geeft niet, ik houd van snel denken en werken. Daarom ben ik dol op deze doelgroep. Prachtig om te zien dat kinderen ‘aan’ gaan, als ze hier dingen mogen leren zoals bij hen past. En als ouders dan ook naar hun eigen denken en handelen durven kijken, zie je in korte tijd grote vooruitgang. Dan gaat het thuis en ook op school vrijwel meteen beter.’

Het Droomdenkers Talentcentrum werd officieel geopend door Suzanne Buis en haar dochter Femke

Kom het Droomdenkers Talentcentrum zelf ervaren:

Boek jouw plek voor een training of een prettig gesprek!

Intenties

De coaches werken verschillend, maar hebben dezelfde intenties bij hun werk in het Droomdenkers Talentcentrum:

– liever het kind versterken dan focussen op problemen

–¬†hoe w√©l¬†is interessanter dan¬†waarom n√≠et

– deze snelle denkers gaan graag direct naar de kern

– van daaruit coachen ze nuchter, met veel inlevingsvermogen

Рhelpen de krachten opzoeken van kinderen én de ouders

– met intrinsieke motivatie ontstaat een heel andere leerervaring

– een veilige omgeving met begrip kan helpen talenten ontdekken

Coaching op maat

De manier van werken verschilt per coach en vooral per situatie en hulpvraag, van ouder en kind. De coaches van het Droomdenkers Talentcentrum bieden een breed palet aan middelen en methodes:

Auteur, spreker, trainer en coach Suzanne Buis deelt ervaringen en adviezen van ouders, pubers en deskundigen op het gebied van hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit.

Suzanne Buis  is auteur van diverse boeken over hoogbegaafdheid en beelddenken, oa De droomdenker.

Suzanne werkt met kinderen vanaf 8 jaar, jongeren en volwassenen.
Ze gebruikt hierbij
– spelenderwijs coachen
– signaleren met het Wereldspel
– geeft de LEREN LEREN Methode voor scholieren in het voortgezet onderwijs
Рbiedt in company trainingen en voor volwassenen in scholen en bedrijven, over visueel leren en werken. Interessant en leerzaam voor leerkrachten, schoolbesturen, managementteams. Te boeken voor bijv studiedagen en team building.
Lees meer over de studiedagen LEREN LEREN Methode door Suzanne Buis op Beelddenkers Leren Leren

Schrijfcoach

Als¬†Gedachtenschenker coacht Suzanne ook volwassen droomdenkers. Ondernemende schrijvers en schrijvende collega’s kunnen Suzanne’s jarenlange ervaring en kennis inzetten bij het schrijven van manuscripten.
‘Hoe maak ik een boek over mijn praktijk?’
Veel coaches willen hun werkwijze graag delen in boekvorm. Suzanne helpt bij het vinden van de beste vorm.

Kom het Droomdenkers Talentcentrum zelf ervaren:

Boek jouw plek voor een training of een prettig gesprek!

072BLOEI coaching

Mareille Kaandorp van 072BLOEIcoaching werkt ook in het Droomdenkers Talentcentrum in Limmen.

Mareille Kaandorp van 072BLOEI kind- en jongerencoaching werkte en werkt op vele  scholen in de regio tussen Zaandam en Schagen, Kennemerland en Noord-Holland Noord. Mareille adviseert over hoogbegaafdheidsbeleid op scholen, bij gemeentes en wordt geregeld uitgenodigd door samenwerkingsverbanden van oa BUCH, Alkmaar en IJmond. Naast individuele coaching aan jongeren en hun ouders, geeft Mareille trainingen zoals weerbaarheidstraining en een stoomcursus voor de overstap naar de middelbare school.

Mareille is met Dorien Mosselman de drijvende kracht achter Kamp aan Zee. Hier kunnen hoogbegaafde kinderen zich thuis voelen met ontwikkelingsgelijke anderen uit de regio, voor essentieel peers contact.

Kom het Droomdenkers Talentcentrum zelf ervaren:

Boek jouw plek voor een training of een prettig gesprek!

Kennismaken

Wil je kennismaken met de coaches? Bezoek het Droomdenkers Talentcentrum tijdens de presentaties, te vinden op deze pagina bij evenementen. Op Volliefs.nl staat een agenda. Hier kun je je opgeven voor de nieuwsbrief, zodat je ook verneemt wanneer er nieuwe activiteiten zijn, zoals de kennismakingsmiddagen.

Kom je liever op een rustig moment voor individuele aandacht, neem dan contact op, dan maken we een afspraak voor een persoonlijk gesprek, online of in het Droomdenkers Talentcentrum in Limmen!

Kom het Droomdenkers Talentcentrum zelf ervaren:

Boek jouw plek voor een training of een prettig gesprek!