Droomdenkers Talentcentrum helpt bij ontspannen leren 2 mei 2019

LIMMEN – Leren ontspannen en ontspannen leren: daarbij helpen de coaches van het onlangs geopende Droomdenkers Talentcentrum. Hoogsensitieve beelddenkers, hoogbegaafde kinderen, hun ouders en leerkrachten kunnen er terecht voor informatie en begeleiding.

De coaches die aan het centrum zijn verbonden zijn gespecialiseerd in coaching van kinderen op verschillende thema’s. Ze zijn ook ervaringsdeskundig en moeder van kinderen met verschillende vormen van ontwikkelingsvoorsprong, creatieve begaafdheid, dyslexie, adhd, sensorisch motorische ontwikkelingsproblemen, fascinerende executieve (on?)vaardigheden.

Begripvol gesprek

De locatie is ruim, verdeeld over twee verdiepingen: een speelruimte waarin ook de presentaties voor groter publiek gehouden worden, en een ruime ‘woonkamer’ voor workshops, trainingen en persoonlijke gesprekken. De speelse gezelligheid en een gesprek waarin zowel ouder als kind zich begrepen voelt, maken een bezoek aan het centrum ontspannend.

Liever lokaal

Oprichter van het centrum is Suzanne Buis. Ze geeft landelijk presentaties over het begeleiden van hoogbegaafde kinderen, bij ouderverenigingen, aan schoolbesturen en in bibliotheken. Buis: ‘Juist vanwege het vele reizen naar en van de presentaties overwoog ik al vaker om lokaal te gaan werken. Toen zag ik het pand aan de Schipperslaan, naast een grote wijk in aanbouw. Met 90 m2 kon ik aan de slag. Direct meldden zich collega’s met interesse in samenwerking. Zo is het Droomdenkers Talentcentrum sneller ontstaan dan verwacht. Maar dat geeft niet, ik houd wel van snel denken en werken. Daarom ben ik ook dol op deze doelgroep. Prachtig om te zien dat kinderen ‘aan’ gaan, als ze hier dingen mogen leren zoals bij hen past. Dan gaat het thuis en op school ook meteen beter.’

Het Droomdenkers Talentcentrum werd officieel geopend door Suzanne Buis en haar dochter Femke

Intenties

De coaches werken verschillend, maar hebben dezelfde intenties bij hun werk in het Droomdenkers Talentcentrum:

– liever het kind versterken dan focussen op problemen

– hoe wél is interessanter dan waarom níet

– deze snelle denkers gaan graag direct naar de kern

– van daaruit coachen ze nuchter, met veel inlevingsvermogen

– helpen de krachten opzoeken van kinderen én de ouders

– met intrinsieke motivatie ontstaat een heel andere leerervaring

– een veilige omgeving met begrip kan helpen talenten ontdekken

Coaching op maat

De manier van werken verschilt per coach en vooral per situatie en hulpvraag, van ouder en kind. De coaches van het Droomdenkers Talentcentrum bieden een breed palet aan middelen en methodes:

Suzanne Buis (Uitgeverij Vol liefs) is auteur van diverse boeken over hoogbegaafdheiden beelddenken, zoals De droomdenker, voor kinderenen volwassenen.

Suzanne werkt met spelend coachen, signaleren met het Wereldspel, geeft de Leren Leren methode voor scholieren in het voortgezet onderwijs en voor volwassenen in scholen en bedrijven, met haar bedrijf Beelddenkers Leren Leren. Als Gedachtenschenkercoacht ze collega’s bij het schrijven van manuscripten.

Het zit al in jou

Mirjam Brouwer de Koning ontvangt haar diploma Kindertalentenfluisteraar van Luk Dewulf.

Mirjam Brouwer de Koning (Het zit al in jou) is Kindertalentenfluisteraar, van de opleiding van Luc Dewulf. Mirjam heeft twintig jaar ervaring in het onderwijs, onder andere bij Tabijn en met speciaal onderwijs in Alkmaar en Heerhugowaard. Mirjam coacht alle kinderen, niet specifiek bij hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken.

Ook adviseert ze scholen bij het opzetten van hoogbegaafdheidsbeleid, via de methode van Sonja Morbé van Wijssein. Mirjam runt met haar man Wilco Boerderij Ter Coulster in Heiloo. Hier wordt veel aan educatie gedaan over milieubewust werken in veeteelt en agrarisch ondernemen. Zo was er in april bijvoorbeeld een crowdfundingactie voor bloemenbermenvoor bijen, vlinders en andere insecten.

072BLOEI

Mareille Kaandorp van 072BLOEI kind- en jongerencoaching werkte en werkt op vele  scholen in de regio tussen Zaandam en Schagen, Kennemerland en Noord-Holland Noord. Mareille adviseert over hoogbegaafdheidsbeleid op scholen, bij gemeentes en wordt geregeld uitgenodigd door samenwerkingsverbanden van oa BUCH, Alkmaar en IJmond. Naast individuele coaching aan jongeren en hun ouders, geeft Mareille trainingen zoals weerbaarheidstraining en een stoomcursus voor de overstap naar de middelbare school.

Mareille is met Dorien Mosselman de drijvende kracht achter Kamp aan Zee. Hier kunnen hoogbegaafde kinderen zich thuis voelen met ontwikkelingsgelijke anderen uit de regio, voor essentieel peers contact.

Kennismaken

Wil je kennismaken met de coaches? Bezoek het Droomdenkers Talentcentrum tijdens de presentaties, te vinden op deze pagina bij evenementen. Op Volliefs.nl staat een agenda. Hier kun je je opgeven voor de nieuwsbrief, zodat je ook verneemt wanneer er nieuwe activiteiten zijn, zoals de kennismakingsmiddagen.

Kom je liever op een rustig moment voor individuele aandacht, neem dan contact op, dan maken we een afspraak voor een persoonlijk gesprek, online of in het Droomdenkers Talentcentrum in Limmen!

Kom het Droomdenkers Talentcentrum zelf ervaren!

Boek jouw plek voor een training of een prettig gesprek!